MENU

Bokomslag

737
0

Uppgift från kursen Digital Grafik. Jag tycker det var en jätterolig uppgift eftersom man kan vara väldigt kreativ samtidigt som man har regler och ett mål att jobba mot.

Boken Barna från Frostmofjällen av Laura Fitinghoff var lärarnas val så utifrån detta tänkte jag mig att jag skulle göra en barnvänlig design. Jag ville gärna få med barn på omslaget och även fjället. Så efter några skisser kom jag fram till den slutgiltliga looken/feelingen och gjorde sedan dessa skisser som jag scannade in till datorn för färgläggning. Sedan började jag klippa och klistra ihop omslaget i Photoshop och jag utgick från mått på en pocketbok jag hade hemma. Färgläggningen gjordes också i Photoshop genom att jag målade på layers med blending option Multiply. När jag gjort färdigt designen skrev jag ut det på papper och färglade med guldpenna. Sedan satte jag fast omslaget runt en pocketbok.

Jag har en balanserad komposition där den översta tredjedelen är helt vit under boken titel och författarens namn. Under startar bergskedjan som har mycket färg. Längst ned i designen går en slags regnbågsväg plus blommor med färg. Mellan dessa två områden är det vitt med texturer och här går barnen som är svarta silutter. Jag har gett barnen individuella uttryck. Ett barn klappar tillgivet geten Gullspira. Storebrodern drar släden med de minsta syskonen och den äldsta systern putter på bakifrån. Längst bak i ledet står en tankfull figur som blickar ut över vidderna. En barnbok ska ha intressanta bilder som man kan upptäcka saker i.

Jag gillar att slutresultatet blev en klassisk och stilren design, vilket passar en klassisk saga.