MENU

Programtidning

701
1

Under vårterminen 2016 hade Stadsbiblioteket över 500 programpunkter. Det är en stor ökning som kom med nyöppnandet av biblioteket. Denna programtidning är en helt ny produkt som vi lanserade 2016. Vi var två kollegor som hjälptes åt att arbeta fram tidningen, som fyllts med ett engagerande innehåll av intressanta programpunkter, stora härliga bilder, boktips, artiklar m.m.

Det var förstås mycket formarbete för att få fram en form som kunde anpassas till olika typer av uppslag. Efter att idag har producerat tre nummer av tidningen har vi fått sätta formgivningen på test och jag är stolt att det fungerat väldigt bra alla terminer och ser proffsigt ut. Jag är också nöjd med konceptet för framsidan på tidningen. Jag inspirerades av “book faces” som florerat mycket i sociala medier. Jag har hittat bokomslagen, lagt beställning hos fotograf och infunnit mig i fotostudion.

En stor utmaning ligger i att vi kommunikatörer inte kan styra över hur programmen, vad, när och hur många det blir. Jag måste vara kreativ med textbearbetningen och hitta pressbilder eller genrebilder där det passar. Det är många önskemål och viljor från kollegor som måste sys samman i en tidning och självklart kan inte alla få som de vill, så det ligger ett stort ansvar på mig att se på innehållet genom biblioteksbesökarens ögon.

Alla tre nummer av tidningen finns att bläddra i online på issuu.com/stadsbiblioteketgoteborg.